20.10.2023 проведено нараду для визначення проблемних питань щодо створення разових Спеціалізованих вчених рад для захисту здобувачів третього рівня освіти. Нараду проводив заступник міністра Михайло ВИННИЦЬКИЙ. Присутній був також Андрій БУТЕНКО, а також представники закладів вищої освіти та наукових установ.

Головний меседж, який необхідно почути кожному проректорові та відповідальній особі за створення СВР – не бійтеся брати на себе відповідальність за прийняття рішень. Ситуація, яка склалася на сьогодні з цього питання, нажаль, є наслідком “багатократної перестраховки”. МОН надає право закладам вищої освіти приймати низку рішень самостійно, але ця автономія насторожує багатьох.

Були й цілком слушні питання, які обов’язково будуть розглянуті та скориговані для створення ще більш сприятливих умов підготовки до захисту та вирішення супутніх питань.

Від Ради проректорів подано перелік пропозицій до постанов КМУ 502 і 44 (дякую усім причетним до його формування, а особливо Ганні ТОЛСТАНОВІЙ та Віталію ПАСІЧНИКУ).

Михайло ВИННИЦЬКИЙ та Андрій БУТЕНКО висловили постійну готовність максимально сприяти у вирішенні проблем, які виникають у процесі підготовки захистів.